Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tchangku's B-kulls Syskonträff 2012-06-16

På åsgarns bygde gård samlades nästan hela gänget, Tommi gick ju tyvärr på behandling för klåda och Bacillens matte var domare under denna helg. Tråkigt att inte ha dem med men otroligt ändå att vi var så många. Men annars var dom där allihopa, Kiwi, Beyla, Messi, Benny, Puzzel, Smulan och Benu + Brahma förstås. Vi hade hyrt bygdegården så alla skulle kunna ligga över om de ville för på söndag så var det SKKs internationella utställning i Avesta. Eftersom det regnade så hade vi det mesta av träffen inomhus(för att inte lorta ner våra små skönheter. Vi började dagen med lek för barn och hundar i stora salen medan vi vuxna packade upp och pratade.

                        

När överraskningen Marika Humfner kom började träffens på allvar. Marika höll i en liten handlingsträning där det inte bara var valparna med som kul var. Det var nog mest träning för människorna och deras attityd till hundarna.

   

 Efter det blev det en liten utställning med "riktig" domar kritik. På mina hemma gjorda diplom skrev jag ner kritiken Marika dikterade. Det blev dock bara vinnare- och vilka vinnare det var! Tack vare våra snälla företagare runt omkring oss( Rutbo handelsträdgård, ICA Fors och ICA Kvantum, Mera dog, Hemköp samt Zoo varuhuset i Krylbo och vi själva förstås) fick varje valp en rejäl kasse med priser. Eva Sederholm hade gjort de mest underbara prisrosetter med bilder på alla valparna. Det var ägare som blev tårögda av glädje när de fick se de så personliga och gulliga rosetterna ;-)

   

  

När alla valp ägarna fått sina priser var det dags för Barn med hund. Även här var Marika domare. Ett jobb hon gjorde med bravur. Märks att hon hållt på med rasen länge och har ett säkert öga på vad hon tycker är en "riktig" tibbe. Att hon sedan hållt på att ställa ut hundarna under en längre tid märktes på alla goda råd och hjälp hon hade att ge både nybörjare och mera vana utställare. Även barnen fick varsitt diplom med "kritik" på där jag även skrivit varje barns namn med tibetanska bokstäver längst ner. Varje barn fick oxå dom en kasse med priser detta gjorde alla till "segrare".

   

Marikas ex Rolle hade undertiden farit och hämtat Sandra och Quida i Borlänge där de varit och representerat Forshaga hundgymnasium. Så höll Sandra en kortare lydnads och trix demonstration för och visa att det är inte bara långpromenader och utställning man kan aktivera hundarna med.

 

Efter några timmar som handling och utställningen tog så sken det faktiskt upp ute så då satte Monica upp sina agillity hinder ute på gräsmattan och alla barn, hundar och vuxna gick ut och körde lite pröva på. Gissa om det var en välkommen aktivitet för alla som varit inne hela dagen innan. Under tiden var Leo grillmästare och Kurt förste bordsdukare.

   

   

Så efter en intensiv dag bänkade vi oss för att äta grillspett, potatisgratäng, grönsallad och olika goda såser. Till det serverades lite "bubbeldricka" både med alkohol och utan. Conny sköt "champanjekorkarna" och serverade allt för ett riktigt firande av en härlig dag och att vi kan träffas så här <3 <3

   

.